15.11.2017 930

Okul 1955-1956 Eğitim Öğretim Yılında 30 Öğrenci ile eğitime açılmıştır. İlk müdürü Şaban BAKAN'DIR. Daha sonrası sıra ile Mehmet ÇALIM, Vahit YELOĞLU, Savaş AKYÜZ, Ahmet EKŞİ, Veysi EKİM, Sebahattin DUMAN, İsmail AKAN, Gülay UYGUN ve halen Yusuf FİDAN okul müdürü olarak görev yapmaktadır.

Okul binası olmadığı için ilk defa eğitime şimdiki Esnaf Kefalet Kooperatifindeki binada bazı sınıfları, Han Kahvesi yanındaki dükkânda eğitim yapmıştır. Yeni binanın yapımına 1955 yılında başlanmış olup 1958-1959 yılında taşımıştır. Bu binanın yapımında Ortaokul Yaptırma Yaşatma Derneği'nin büyük katkısı olup 200 kişilik konferans salonu yaptırmıştır. Daha sonra köyden gelenlerin barınması için dernek tarafında şimdiki pansiyon binası dediğimiz bina yaptırılmıştır. Bu dernek daha sonra dernekler kanununda yapılan değişiklikle kapatılmıştır.

Bakanlık 1973 yılında kız ve erkek öğrenciler için iş teknik ve ekonomisi binasını yaptırmıştır. Bu tarihten sonra aynı binada 1974 yılında Lise açılmıştır.1990 yılına kadar Lise devam etmiş olup yeni binasına taşındıktan sonra Havsa Ortaokulu binası olarak eğitime devam etmiştir.

1997 yılında İlköğretimin 8 yıla çıkması ile 26.09.1997 tarih ve 20784 saylı valilik makamının olurları ile Havsa Atatürk İlköğretim Okulu adını almıştır.

2012 yılında 4+4+4 sistemine geçilmesi nedeniyle okulumuz Havsa Atatürk Ortaokulu adını almıştır. 2014 yılı içerisinde İl özel idare ekipleri tarafından yapılan deprem testinden geçemeyen okulumuz 2018 yılında yenilenmiş olup halen yeni binasında eğitim vermektedir.